Lymed Sport™

Painevaatteet urheiluun

Lymed Oy valmistaa Lymed Sport™-painevaatteita urheiluun. Painevaate parantaa urheilijan kehonhahmotusta ja mahdollistaa kehon voimavarojen paremman hyödyntämisen. Urheiluun suunnitelluilla paine- ja kompressiovaatteilla voidaan korjata kehon virheasentoja, vanhojen vammojen aiheuttamia ongelmia sekä edistää palautumista.

Vaatteet valmistetaan mittatilaustyönä Tampereella huomioiden urheilijan anatomia, lajin ominaispiirteet sekä mahdolliset aikaisemmin syntyneet vammat. Lymed Oy:n kattavan kehitystyön tuloksena pystymme palvelemaan erityisesti paraurheilijoita.

Lääkinnällisillä paine- ja kompressiovaatteella myös ehkäistään loukkaantumisia ja korjataan vanhojen vammojen aiheuttamia ongelmia. Painehoidosta on tehty useita tutkimuksia, jotka kaikki suosittelevat progressiivista painetta tuottavia tuotteita nesteiden kierron parantamiseksi. Tällöin paine on suurempi kehon ääriosissa ja pienenee sydäntä kohti. Koska ihmisillä raajojen mittasuhteet vaihtelevat niin paljon on suositeltavaa, että painevaatteet räätälöidään yksilöllisesti. (Dennis-Peter Born & al, 2013.)

Urheilussa käytettävät painevaatteet perustuvat lääkinnällisiin tarpeisiin kehitettyihin painevaatteisiin. Neurologisessa fysio- ja toimintaterapiassa painehoidon avulla on saatu hyviä tuloksia mm. asento- ja liikeaistin voimistavista vaikutuksista sekä syvätunnon herättämisestä. Urheilussa tukivaatteilla saatavat hyödyt perustuvat samoihin positiivisiin vaikutusmekanismeihin.

Asento- ja liikeaistin voimistuessa kehon hahmotus paranee ja samalla vartalon ja liikkeen hallinta helpottuu. Vaatteen avulla pystytään korjaamaan kehon asentovirheitä ja vaikuttamaan positiivisesti lihastasapainoon ja faskioiden toimintaan. Kompressio tukee lihaksia ulkopuolelta ja parantaa näin myös lihasten suorituskykyä sekä ehkäisee kramppeja ja loukkaantumisia.

Merkittävää etua urheilussa tukivaatteella saadaan myös palautumiseen. Lihaksiston aineenvaihdunnan parantuessa ja kudosturvotuksen vähentyessä elimistö palautuu suorituksesta nopeammin. Samoista syistä johtuen vaatteen on todettu parantavan myös suorituskestävyyttä.

Lue lisää Lymed Sport™-tuotteista!

 

Tutustu Lymed®-kuvastoon!

icon_catalogue

 

 

 

 

 

Kuvaston saat ladattua yllä olevasta kuvakkeesta, koko 9Mb.
Kuvaston lukemiseen tarvittavan Adoben PDF Readerin saat ladattua tästä.

 

 

Vakiokokoisia Lymed-tuotteita voit tilata myös verkkokaupastamme:

Siirry Lymed-verkkokauppaan!