Hoito-ohjeissanne lukee, että tuotetta tulisi pestä päivittäin, miksi näin?

Hoito-ohjeilla pyrimme auttamaan asiakasta huolehtimaan tuotteestaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteemme on ohjeistaa asiakkaitamme niin, että heidän tuotteensa kestäisivät mahdollisimman kauan. Pääasiallisesti tuotteemme korvataan asiakkaalle maksusitoumuksella ja esimerkiksi näissä tapauksissa vain kahden tuotteen on riitettävä koko vuodeksi ja tällöin tuotteen huolellinen hoito korostuu entisestään.

Ymmärrettävää on, että vaatteiden jokapäiväinen pesu on haastavaa, varsinkin yhden hengen talouksissa, joissa pyykkiä ei kerry päivittäin pestäväksi. Tärkeintä on kuitenkin se, että tuotteita pyritään pesemään niin usein kuin mahdollista. Pyykinpesua voi joutua suunnittelemaan tavallista enemmän.

Tekstiiliteknisestä näkökulmasta tarkasteltuna oikea pesu on kiistatta tärkein asian kun puhutaan painevaatteen pitkäikäisyydestä. Painevaate joutuu käytössä valtavalle rasitukselle johon ei voi verrata mitään muita normaaleja trikoo/puuvillavaatteita. Painetta vaatteessa pitävät yllä materiaalin elastaanikuidut, joita kankaan neliöpaino sisältää suhteessa eniten. Mikroskoopilla tarkasteltuna elastaanikuitu on täynnä reikiä, jotka venytetyssä tilassa, eli kun tuote on käytössä, avautuvat. Ihokontaktissa reiät täyttyvät ihon rasvasta, talista ja ihohilseestä. Kun tuote otetaan pois käytöstä ja kuidut rentoutuvat, niin lika jää supistuneiden aukkojen sisään. Tämä haurastuttaa elastaanikuitua sisältäpäin, joka ajan kanssa menettää elastisuuttaan ja lopulta katkeaa. Tämä ilmiö on havaittavissa selkeimmin esimerkiksi vanhoissa uimahousuissa. Ihmisten ihon happamuuspitoisuus voi myös vaihdella paljon ja vaikuttaa siksi eritasoisesti materiaalin kulumiseen. Pesemällä tuotetta pesukoneessa ilman huuhteluainetta taataan se, että elastaanikuitujen reiät avautuvat ja lika puhdistuu syvältä kuiduista.