Miksi tuotteissanne ei ole luonnonkuituja mm. puuvillaa?

Painevaatteet joutuvat käytössä kovalle koetukselle ja niitä vaaditaan paljon sekä hoitona että tekstiilituotteena. Paine- ja kompressiovaatteessa elastinen palautumiskyky on sen ominaisuuksista tärkein. Kompressiotuotteiden materiaaleja valittaessa kannattaa arvioida tämän palautumiskyvyn lisäksi materiaalin tuntua; onko se miellyttävä, ohut vai paksu.

Kun materiaalia venytetään, ja päästetään vapaaksi, materiaali palautuu alkuperäiseen mittaansa ja muotoonsa. Jokaisella materiaalilla on kuitenkin olemassa maksimiarvo, jonka yli venytettäessä se ei enää palaudu alkuperäisiin mittoihinsa vaan se jää pidemmäksi eli ”venähtää”. Tätä maksimiarvoa nimitetään kimmorajaksi. Kimmorajan yli venytettäessä venähtäminen materiaalissa jää pysyväksi. Kuidun sisällä molekyylien ja atomien väliset sidokset katkeavat ja tämä aiheuttaa plastisen, pysyvän muodonmuutoksen.

Esimerkiksi puuvilla on kuitu, joka venyttämisen jälkeen ei palaudu alkuperäiseen mittaansa ja muotoonsa. Puuvilla on joustamaton ja jäykkä kuitu ja sen kiteinen osuus kuiduista onkin n. 70%. Se jää venyneeseen muotoon, mikä ei yleensä ole toivottua- esimerkkinä polvipussien muodostuminen housuihin. Kuidun pysyvä muodonmuutos venytyksen johdosta on yhtä haitallinen ilmiö kuin kuidun katkeaminen, sillä se rajoittaa kuidun käyttömahdollisuuksia. Lisäksi ympäröivät olosuhteet, kuten kosteus ja lämpötila vaikuttavat puuvillaan venymään. Mukavasta tunnustaan huolimatta puuvilla ei edellä olevien ominaisuuksiensa takia sovellu kompressiovaatteisiin. Puuvillaa voidaan kompressioneulokseen lisätä muutaman prosentin verran, mutta näin pienenä osuutena sen hyvät puolet eivät pääse oikeuksiinsa.