fbpx

Mitä otan huomioon, kun mittaan istuvaa tai makavaa asiakasta?

Varsinaisia nyrkkisääntöjä ei valitettavasti voi mittaamistilanteeseen määrittää, koska vartalot ja tuotteet vaihtelevat, mutta on muutama asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

Kannattaa muistaa, että etenkin keskivartalon mitat muuttuvat oleellisesti asennosta riippuen. Makuulla ollessa keskivartalon mitat ovat pienemmät, joten jos mahdollista, ne on otettava istuvassa asennossa. Pituusmitat eivät makuulla ollessa muutu.

Mittojen ottoon vaikuttaa se, missä asennossa asiakas normaalisti oleilee. Esimerkiksi pyörätuolissa pysyvästi istuvalta asiakkaalta on hyvä ottaa mitat mielummin istuen kuin maaten. Sukan reisiosan pituudet kannattaa ottaa jalkaa suoraksi kannatellen, ympärysmitat voidaan ottaa normaalisti.

Polvisukan mittaaminen joko asiakkaan istuessa tai maatessa ei tuo oleellisia eroja tuotteen valmistukseen.

Erityisen tärkeää on muistaa mainita tilauslomakkeella, jos mitat on otettu muuten kuin seisten. Ihannetapauksessa mitat otetaan aina asiakkaan seistessä. Koska aina tähän ei ole mahdollisuutta, osaavat kaavoittajamme ottaa tämän huomioon tuotetta suunnitellessa mikäli siitä on maininta lomakkeessa.