Olen huomannut, että tukisukkia on pyörö- ja laakakudottuja. Miten Lymed-tuotteet ovat tehty?

Tekstiilimateriaalit jakautuvat pääasiassa kudoksiin ja neuloksiin. Kompressio- ja painetuotteet ovat pääasiassa neuloksia.

Lymed-tuotteet on tehty tasoneulotusta loimineuloksesta (flat knitted warp knit)
-Materiaali ei siis ole laaka- tai pyörökudottu
-Ominaisuuksina ovat mm. erinomainen paineenkestävyys, kankaan purkautumattomuus sekä haastavien muotojen rakennettavuus.

Neuloksia on karkeasti olemassa kahta eri tyyppiä:
1. Loimineulos – warp knit
2. Kudeneulos – weft knit

Neuloksia voidaan valmistaa kahdella eri tavalla
a) Pyöröneulonta – circular knitting
b) Tasoneulonta – flat knitting

Loimineulokset ovat neuloksista moninaisimpia ja ne voivat olla todella monimutkaisia. Pyöröneulonnassa tuote neulotaan ympyrän muotoon ja useimmat kompressiosukat ovatkin juuri pyöröneulottuja. Pyöröneulonnan haasteena on saada lieriöön voimakkaita ympärysmitan muutoksia koska silmukoiden määrää on vaikea lisätä ja poistaa lyhyellä matkalla. Tasoneulotusta kankaasta tehtyyn tuotteeseen on tehtävä yksi tai useampi sauma, jotta neuloksesta saadaan lieriön mallinen tuote.

Kompressio- ja painetuotteiden materiaaleihin liitettyjä termejä, kuten laakakudos tai pyörökudos, ei oikeastaan voida käyttää puhuttaessa kompressio- ja painetuotteista. Asian selventämiseksi (tai vielä vähän sekoittamiseksi), tasoneulontaa voidaan kuitenkin nimittää myös laakaneulonnaksi.

Tuotteen ominaisuuksiin vaikuttavat materiaaleissa mm. sen sidos, langan vahvuus ja lankatiheys – sekä tapa, jolla eri valmistajat muodostavat kompression tai paineen tuotteisiinsa materiaaliensa avulla. Mikäli eri tuotteiden materiaaleja pitää verrata, niin silloin kannattaa arvioida ennemmin materiaalin palautumis- ja venyvyysominaisuuksia eli kompression ”pysyvyyttä” sekä materiaalin tuntua; onko miellyttävä, ohut vai paksu. Voidaan kuitenkin yleisesti sanoa, että tuotteet, joissa on enemmän saumoja, voidaan valmistaa istuvammaksi kuin saumaton tuote – oli materiaali mikä tahansa. Saumattoman ja yhden sauman tuotteet on mahdollista valmistaa istuvaksi yksinkertaisiin ruumiinosiin, joissa ei ole suuria ympärysmittojen vaihteluita, kuten esimerkkinä hihaputki käsivarteen.