fbpx

Lymed-tuotteet

Kirjallisuuden perusteella suurin osa reaktioista, joita silikonit aiheuttavat, ovat non-allergisia ja epäspesifejä. Tällöin kyseessä on usein miten silikonin aiheuttama herkkyysreaktio. Tällaiset silikonin aiheuttamat ihoärsytykset liittyvät pääasiassa ihoon ominaisuuksiin, ihonhoitotuotteisiin ja hygieniaan – sekä näiden kaikkien yhteisvaikutukseen. Yksilölliset tekijät, kuten ihon pH, mikrobikanta, hien määrä, ihovoiteiden käyttö sekä hygienia, voivat aiheuttaa ihoärsytystä. Silikonin aiheuttama isoärsytys saattaa pahentua hikoilun lisääntymisen seurauksena, esimerkiksi kesäisin.

Ärsytykseen voi koettaa vaikuttaa puhdistamalla tuotteen silikoninauhaa ja alla olevaa ihoa totuttua tiheämmin. Silikoninauhaa voi pyyhkiä puhtaaksi useita kertoja päivässä. Alla olevan ihon voi jättää rasvaamatta ihotuotteilla kohdasta, johon silikoninauha osuu. Kaikki tuotteet voidaan valmistaa joko ilman silikoninauhaa tai sen paikkaa vaihtamalla. Silikoninauhamalleja on myös useita, joita voi vaihtaa tuotteeseen myös kesken käytön. Joissakin tapauksissa on harkittava myös tuotemallin vaihtamista sellaiseen, jossa ei ole tarvetta käyttää silikoninauhaa (esimerkiksi erilaiset remmikiinnitykset ja peittävämmät tuotemallit).

Kulutusalttiissa tuotteissa (kuten esim. sukat ja käsineet) käyttöikä saattaa vaihdella käyttäjien välillä huomattavastikin. Tuotteiden kulumisnopeuteen vaikuttavat käyttäjän anatomia, ulkoisten tekijöiden hankausvaikutus sekä tuotteen hoito ja käyttötiheys.

Sukissa yleisintä on juuri jalan anatomian ja ulkoisten tekijöiden (kitka) yhteisvaikutus. Tässä tapauksessa ennenaikaisen kulumisen on voinut aiheuttaa esim. liian pitkä varpaankynsi, poikkeuksellinen varpaan tai jalan muoto suhteessa käytettyihin kenkiin tai jalan kovettumat. Sukan käyttöikää voi yrittää pidentää käyttämällä toista ohutta sukkaa tuotteen päällä, tarkistamalla käytössä olevien kenkien sisäosat ja pohjalliset sekä pitämällä huolta jalan kynsistä ja ihosta.

Lymed-tuotteiden taivekohdissa on anatomiset muotoilut, joiden tehtävänä on poistaa epämukavuuden tunnetta nivelten kohdalta.

Mikäli nämä muotoilut eivät riitä poistamaan käytön aikana koettua epämukavuutta, tuote voidaan suunnitella todellisen käytön mukaan ja taivekohtien anatomista muotoilua muuttaa. Jo tuotteen tilausvaiheessa on mahdollista ottaa huomioon erilaiset asennot tuotteen käytön aikana. Tästä esimerkkinä pitkäaikainen näyttöpäätetyö, jossa kädet ovat koukistuneena suurimman osan päivää. Tuotteita voidaan tehdä eri käyttötarkoituksiin varsinkin, jos käytössä on useampi tuote yhtä aikaa (esim. yksi hiha töihin ja toinen vapaa-aikaan).

Lymed-tuotteisiin on mahdollista saada erilaisia ratkaisuja helpottamaan pukemista. Suosituin näistä on vetoketju, joka voidaan toteuttaa eri pituuksissa. Vetoketju voidaan sijoittaa mihin kohtaa sukkaa tahansa, käyttäjän omien mieltymysten ja pukemismahdollisuuksien mukaan. Vetoketjullisiin tuotevaihtoehtoihin on mahdollista saada vetoketjun kiinnitystä helpottavia apuhakasia. Vetoketjuratkaisut ovat käteviä haavanhoidossa nopeuttaen siteiden vaihtoa, esimerkiksi säärihaavojen hoidossa. Avusteisessa pukemisessa vetoketjun käyttö voi nopeuttaa päälle laittoa ja helpottaa avustajaa. Suosittelemme tutustumaan eri pukemistekniikoihin sekä yleisesti saatavilla oleviin pukemisen apuvälineisiin.

Vastaus tulossa pian. Sitä ennen tiedustele ratkaisuja Lymed-asiakaspalvelusta!

Painehoito on ensisijainen hoitomenetelmä arpihoitoon. Painevaatteiden kanssa voidaan aina käyttää vapaavalintaisia haavan- tai arvenhoitotuotteita. Lymed Oy ei valmista painevaatteita, joissa on silikonilaminointi tai integroituja silikonilevyjä hoidon sekä tuotteen moninaisuuden säilyttämiseksi.

Painevaatteita käytetään suurimmaksi osaksi jopa ympärivuorokautisesti, mutta silikonituotteilla on joitain käyttörajoituksia. Silikonia ei saa käyttää iholla 24 tuntia pidempään maseraatioriskin vuoksi. Silikoni on tiedetty aiheuttavan ärsytystä osalla potilaista, jolloin käyttö pitää hetkellisesti lopettaa. Koska painevaatteessa ei ole integroitua, hoitavaa silikonia, tämä tarkoittaa, että painehoitoa ei tarvitse lopettaa, mikäli silikoniärsytystä ilmenee.

Silikonituotteiden käyttö on hyvin paikallista, vain sen arven kohdalla, joka on kypsymisasteeltaan sille valmis. Silikonituotteita ei saa käyttää haavaan. Lymed-painetuotteita saa käyttää sekä haavan että arven hoidossa. Hoitohenkilökunta voi päättää ihon kunnon ja tilanteen mukaan käyttää painevaatteen kanssa joko haavan- tai arvenhoitotuotetta – tällöin painehoito voidaan aina aloittaa mahdollisimman pian.

Suurilla alueilla silikonilaminoidun painevaatteen käyttö ei ole siis tarpeellista eikä käyttömukavuutta lisäävää. Silikonituotteita suositellaan myös pestäväksi vielä useammin kuin painevaatteita, jotta ne säilyttäisivät hoito-ominaisuutensa mahdollisimman pitkään.

On myös otettava huomioon, että silikonilaminointi vaikuttaa painevaatteiden materiaalien venyvyysominaisuuksiin niitä huonontavasti. Lääkinnällisen paineen rakentaminen sekä tuotteen pitkäikäisyyden saavuttaminen on mahdotonta, mikäli tuote ei pääse palautumaan ollenkaan käyttökertojen välissä. Venymätön painevaate voi myös pahimmillaan aiheuttaa pistepainetta sekä painehaavoja. Venymätön materiaali vaikuttaa myös raajojen liikelaajuuteen rajoittaen mobiliteettia. Tuote ei olisi enää hengittävä ja se olisi myös vaikea pukea lisääntyneen kitkan takia.

Lymed-materiaalit ovat suunniteltu ainoastaan painehoidon sovelluksiin. Tuotteitamme voi toki käyttää vesiterapiassa tai -harrastuksissa, jolloin tuotteet on huuhdeltava ja pestävä ohjeen mukaan heti käytön jälkeen. Varsinaiset uimapuvut eivät kuulu valikoimiimme. Materiaalimme eivät ole vedenpitäviä eivätkä näin ollen estä kastumista. Uimavaippojen, kuivapukujen ja mittatilausuimapukujen valmistajia löytyy mm. internetistä.

Load More