Kierrätysprojekti Tansaniassa

Kierrätysprojekti TansaniassaKeräämme ja kierrätämme käytettyjä painevaatteita ja muita apuvälineitä Tansanialaisiin, Moshin kaupungissa sijaitseviin sairaaloihin. Kaikki hyväkuntoiset, myös pienessä korjaustarpeessa olevat tuotteet käyvät. Teemme niihin tarvittavat korjaukset ja lähetämme valvottuun jatkokäyttöön.

Paikallisissa olosuhteissa ihmisillä ei ole varaa jatkohoitoihin eikä fysioterapiassa käytettäviä apuvälineitä ole. Erityisesti lasten palovammat ovat yleisiä. Sairaalan henkilökunta on hyvin iloinen saadessaan käyttöönsä uusia työvälineitä.

Toimimme ilmaiseksi, epäpoliittisesti ja sitoutumattomasti yhteistyössä suomalais-tansanialaisen Tanzania Volunteersin kanssa. Luotettava yhteistyökumppanimme Tansaniassa valvoo, että apu menee ja pysyy perillä sekä opastaa sairaalan henkilökuntaa tuotteiden käytössä.

LYMEDIN KOULUTUSMATKA TANSANIAAN 2012

Syksyllä 2011 aloitettu yhteistyö tansanialaisten sairaaloiden kanssa jatkuu. Marraskuussa 2012 oli vuorossa Kiboshon ja Mawenzin sairaalat, jonne lähti Lymed-tuotteita ja 500kg kierrätettyjä apuvälineitä sekä kaksi toimintaterapeuttia neljän viikon ajaksi kouluttamaan paikallista henkilökuntaa. LYMED® haki kahta tehtävästä kiinnostunutta fysio- tai toimintaterapeuttia ja valituksi tulivat Anna Halttunen sekä Sanna Lius, molemmat toimintaterapeutteja Jyväskylästä. Valitut vapaaehtoiset aloittivat haasteellisen tehtävänsä omien toimiensa ohella tutustumalla sairaalaan toimitettaviin tuotteisiin ja suunnittelemalla tulevaa koulutusta.
Tyttöjen matkasta voi lukea blogista: http://pieniapuonsuuri.blogspot.fi/

Kiitos kaikille apuväline-keräykseemme osallistuneille! Tuotteita on tullut iso määrä mm. tekstiileitä, kenkiä ja erilaisia tukia – jopa pyörätuoleja! Uusista työvälineistä tullaan olemaan todella iloisia. Käytettyjä LYMED®-tuotteita ja muita fysio- ja toimintaterapiassa käytettäviä apuvälineitä kannattaa lähettää meille edelleen.