07/05/2013

Lymed ja Suomen Paralympiakomitea yhteistyöhön

Lymed on sopinut yhteistyösopimuksen Suomen Paralympiakomitean kanssa. – Sekä ideologiamme että tuotteemme sopivat tähän täydellisesti. Haluamme osaamisellamme tukea paralympiaurheilijoita saavuttamaan tavoitteensa ja totta kai meitä vientiyrityksenä kiinnostaa yhteistyö kansainvälisesti menestyvän joukkueen kanssa, sanoo Lymed Oy:n toimitusjohtaja Teija Toikka.

Painevaatteen hyödyt on ollut tiedossa jo pitkään ja kompressiotuotteet ovat tulleet viime vuosina vahvasti myös urheiluun. Suurin raportoitu hyöty painevaatteiden käytöstä liittyy palautumiseen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn. Lymed tekee kaikki urheiluvaatteet mittatilaustyönä ottaen huomioon urheilijan lajin ja henkilökohtaisen anatomian. – Tekemällä vaate yksilöllisesti voidaan aktivoida aistituntemuksia laajemmin ja kontrolloida puvun vaikutuksia tehokkaammin. Usein ihminen ei osaa itse arvioida asentotuntoa ja aistituntemuksia korjaavia ulkoisia tekijöitä, koska niitä kontrolloidaan alitajuisesti. Liikemallimme ovat tallentuneet alitajuntaan. Paralympiaurheilussa on vammatasoista riippuen haasteellista valita teknistä vaatetta; tällöin mittatilaustuote on ainoa tapa hoitaa turvallinen painehoito. Haluamme nähdä jokaisen urheilijan yksilönä ja panna jokaiseen valmistamaamme tuotteeseen laajan lääkinnällisen osaamisemme, kertoo Lymedin tuotekehityspäällikkö, fysioterapeutti Erkka Heinä.

Alppihiihtäjä Katja Saarinen valmistautuu neljänsiin paralympialaisiinsa. Tavoite Sotshissa 2014 on laskea mitaleille päälajissa pujottelussa. Yhteistyö Lymedin kanssa tuo uutta mielenkiintoa harjoitteluun.  – On upeaa, että Suomesta löytyy tällaista ammattiosaamista. Innokkuus kehittää hienoa tuotetta edelleen eteenpäin ja palvelemaan yhä laajempaa käyttäjäkuntaa teki myös minuun vaikutuksen. Olen omalla urheilu-urallani paininut paljon palautumisongelmien kanssa. Yhdellä suksella laskeminen kuormittaa valtavasti jalkaa, joka tekee kaiken työn myös arkiliikkumisessa. Odotukset ovat korkealla, mikä vaikutus saadaan aikaan puvulla, jolla pystytään parantamaan lihaksiston aineenvaihduntaa. Jännittävää on myös nähdä, miten kehon hahmotusta saadaan muutettua puvun avulla tyngän puolelta, josta nyt puuttuu lumikontaktin kautta saatava informaatio laskun aikana. Pienilläkin parannuksilla voi olla merkittävä vaikutus suoritukseen. On suuri etuoikeus saada Lymed tukijaksi ja päästä kehittämään uutta innostuneiden ammattilaisten kanssa. Omien kokemuksien kautta toivon, että tuotteilla voidaan tulevaisuudessa auttaa muitakin urheilijoita saavuttamaan omat unelmansa, Katja kertoo.

Myös pyörätuolikelaaja Toni Piispanen tulee valmistautumaan Lymedin tukemana Rioon 2016, jossa hän mm. puolustaa Lontoossa 2012 kelaamaansa T51-luokan paralympiavoittoa.

Suomen Paralympiakomitea r.y. vastaa vammaishuippu-urheilun kehittämisestä.  Komitea vastaa vammaishuippu-urheilun valmennustoiminnasta, valmennustuen tulosperusteisesta suuntaamisesta sekä paralympialaisiin liittyvistä valmisteluista sekä kansainvälisestä vaikuttamisesta. Paralympiakomitea edistää määrätietoista, vastuuntuntoista ja eettisesti kestävää vammaishuippu-urheilua.

www.paralympia.fi

 

Puvun yksilöllinen suunnittelu alkaa jo mittaustilanteessa. Erkka, Teija ja Katja miettivät yhdessä ratkaisua Katjan polven tukemiseen sekä reisilihaksen aktivointiin. Erkka paikantaa Katjan polveen sekä quadriceps lihaksiin kohdistuvan tuen kokoa ja sijaintia, Teija merkitsee mittoja lomakkeeseen.

Pukuun päätettiin rakentaa yksittäisiä lihasta aktivoivia tukia huomioiden urheilusuoritus sekä Katjan haasteet suoritustekniikassa. Ylävartaloon tehdään toispuolinen vinoja vatsalihaksia mukaileva osa, jonka tarkoitus on vahvistaa asentotuntoa ja korjata Katjan laskuasentoa tehokkaammaksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

<<<  Palaa takaisin uutisiin