fbpx

Asiakkaan ajatuksia: “Lymed-puku on muuttanut elämäni täysin”

Asiakkaallamme Olli Salpakoskella on synnynnäinen CP-vamma. Alla hänen kokemuksiaan Lymed-painevaatteista ja niiden vaikutuksista hänen elämässään.

IMG_0389 Olen 40-vuotias seikkailua ja liikuntaa harrastava mies, jolla on synnynnäinen CP-vamma. Harrastukseni ovat voimannosto, kiipeily ja melonta pyörävaelluksia unohtamatta. Olen myös kädenväännön SM-voittaja.

Elämäni tavoite on pystyä toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja tehdä asioita, joita itse haluan. Vammastani huolimatta olenkin monissa asioissa seikkailun alalla ollut uranuurtaja (ja testinukke).

Puku on kuukausien aikana muuttanut elämäni täysin. Jalkojen kivut ovat poistuneet sekä välilevyn pullistuman aiheuttama kipu ei vaivaa. Spastisuus on vähentynyt ja sitä kautta myös jaksaminen sekä palautuminen ovat parantuneet. Puku suojaa myös mustelmilta kiipeillessä ja vaelluksilla, kun kaatuilen useasti. Liikkumisnopeuteni on noussut, koska puku tekee kävelystä rullaavaa.

Olen ammatiltani lähihoitaja päihde- ja mielenterveysasiakkaiden asumisyksikössä ja käytän pukua myös työelämässä. Työni kuluu jalkojen päällä ja myös nostoja hankalissa asennoissa tulee päivittäin. Puku parantaa huomattavasti työssä jaksamista ja tuo turvallisuutta. Puku on myös elastinen ja huomaamaton.

Puku parantaa myös henkistä jaksamista, koska asentoni suoristuu puku päällä. Työkaverit sekä ystäväni ovat sanoneet, että seison suoremmassa ja tällöin olen myös vakuuttavampi työssäni, jossa kehonkieli on erittäin tärkeää.

Minun kohdallani parhaan tuloksen saavuttamiseksi pukua on käytettävä jatkuvasti. Se vaatii myös sitoutumista käyttöön, koska puku ei auta olemalla kaapissa. Puvun muuttaessa vanhaa väärää asentoa, aiheuttaa tämä hieman kipuja heikomman ja spastisemman puolen olkapäähän ja sääreen.

Myös fysioterapeuttini on huomannut pukuni hyödyn mm. jäykkyyden vähentymisenä.

 

Katso myös: 27.5.2015 Lymed tukemassa cp-vammaisen Ollin vuorenvalloitusta

Lymed oli mukana tukemassa Ollin seikkailua Turkkilaisen Mt. Ararat vuoren huipulle (5137m) heinäkuussa 2015: