fbpx

Pararatsastaja Anna Norrgård: “Olen koukussa Lymed-painevaatteisiin”

Anna Norrgård on 31-vuotias auto-onnettomuudessa vammautunut kouluratsastaja. Annalla on diagnosoitu aivovamma, niskan ankara retkahdusvamma ja rintarangassa on kolme murtumakohtaa sekä niskan rakenteiden repeymiä. Annan tavoitteen on pärjätä vammaisurheilijana kouluratsastuksen parissa ja jakaa tietoisuutta vammastaan. Annalla on käytössä 2-luokan kompressiopaita vahvistetulla kaulurilla sekä 2-luokan kompressiohousut ristiselkää tukevalla vahvikkeella. Ratsastusasento on huomioitu housujen polvitaipeiden muotoilussa. Anna käyttää myös Sense-painepaitaa vahvalla paineella, jossa on poolokaulus, selkävahvike sekä itsesäädeltävät hartiaremmit.

 

lymed_anna_norrgård“Sain ensimmäisen kerran kuulla mahdollisuudesta käyttää painetekstiilejä noin 2-3 vuotta sitten toimintaterapeutiltani, ja siitä hetkestä eteenpäin se oli menoa! Sain ensin kotiini kokeiluun tavallisen paineasun, eli housut ja paidan. Tunsin heti, että niistä oli minulle hyötyä, mutta samalla koin, että sitä hyötyä voisi vielä maksimoida. Minulla on nykyään käytössäni kaksi eri vahvuista painepaitaa, joista käytän pääosin kevyempää versiota. Toisen painepaidan sain suunnitella toimintaterapeuttini avulla. Suunnittelimme yhdessä mihin kohtiin kaipasin lisää painetta ja mihin esimerkiksi säädeltävää painetta. Muutamia viikkoja myöhemmin sain mittatilauspaitani ja siitä asti olen sitä käyttänyt. Se auttaa minua erityisesti erittäin ankarissa kiputiloissa, jolloin lääkkeet eivät enää auta. Vaatteissa oleva tasainen paine rauhoittaa olemustani sekä helpottaa kivun aiheuttamaa levottomuutta. Nukahdankin usein iltaisin painepaita päällä.

Myöhemmin keksin, että voisin hyödyntää painetekstiilejäni myös liikunnassa. Ne auttavat kehoani pysymään rennompana sekä hahmottamaan raajani ja kehoni liikkeet paremmin. Kärsin spasmeista, jolloin kehoni jännittyy tahattomasti usein, kun esimerkiksi keskityn. Painetekstiilit auttavat silloin muistuttamalla minua muuttamaan asentoani rennommaksi ja pois mahdollisesta virheasennosta, joka taas helpottaa myös kivuissa. Monesti minulle myös kerrotaan, että asentoni näyttää ryhdikkäämmältä ja rennommalta juuri silloin, kun käytän painetekstiilejä – vaikka he eivät edes tiedä minun käyttävän niitä.”

Team Norrgård -facebookissa

 

Lisää asiakaskokemuksia täältä!