29/10/2021

Lymed Oy:n tuotannon kuormittuminen jatkuu

Valmistusaikatiedote:

  • Yleinen mittatilaustuotteiden valmistusaikamme on tällä hetkellä noin 40-45 arkipäivää, mikä on keskimäärin noin 8-9 viikkoa.
  • Korjauksien valmistusaika on tällä hetkellä noin 25 arkipäivää.
  • Pikatilausten valmistusaika on tällä hetkellä noin viisi arkipäivää
  • Valmiskokoisten tuotteiden valmistusaika 2 viikkoa, mikäli tuotetta ei löydy varastosta

Pandemian aiheuttama kuormitus tuotannossamme yhdistettynä tilausten ja pikatilausten kasvaneeseen määrään, on aiheuttanut ennennäkemättömän ruuhkatilanteen tuotantoomme. Olemme pyrkineet reagoimaan tilanteeseen lisäresurssein, joskin tekstiilituotannon sijaisten saatavuus työmarkkinoilla yhdistettynä Lymedin suuriin ammattitaitovaatimuksiin on meille ongelmallinen yhtälö työvoiman pikaiseen lisäämiseen.

Tuotteemme ovat asiakkaillemme elintärkeitä ja koemme tilanteen myös itse erittäin vaikeaksi ja kestämättömäksi. Olemme äärimmäisen turhautuneita siitä, että asiakkaamme joutuvat kärsimään pidentyneestä tuotantoajastamme. Tilanteen huomioiden pyydämme harkitsemaan erilaisten valmiskokoisten tuotteiden käyttöä mittatilaustuotteiden valmistumista odotellessa (esimerkiksi valmiskokoiset kompressiotuotteet tai sidokset).

Teemme kaikkemme tilanteen ratkaisemiseksi

Me lymediläiset puurramme mahdollisimman pitkää päivää tilausjonoa lyhentääksemme. Rekrytoimme jatkuvasti lisää tekijöitä tilausmäärän kasvaessa: syksyn aikana meillä aloitti jopa 11 uutta työntekijää, joista koulutamme uusia painevaateosaajia. Teemme aivan kaikkemme, että saamme jokaisen meille tulevan tilauksen valmistettua mahdollisimman pian!

Pikatilausten harkittu käyttö

Pikatilaukset ovat välttämätön keino vastata kriittiseen painehoitotarpeeseen, kuten palovammoihin, äkillisten operaatioiden jälkihoitoon ja pienten lapsien painehoitotarpeisiin. Toimitusajan pidentyminen on aiheuttanut ymmärrettävästi myös pikatilausten räjähdysmäisen kasvun, asiakkaiden toivoessa tuotteitaan nopeammin valmistuvaksi.

Tilanne kuitenkin pidentää myös yleistä valmistusaikaamme sekä itse pikatilausten valmistusnopeutta. Pikatilaukset tässä poikkeustilanteessa aiheuttavat erittäin voimakkaasti kertaantuvan vaikutuksen, joka on lisähaaste tilanteen korjaamiseksi. Pyydämme teiltä apua, mikäli mahdollista – toivomme, että pikatilausten käyttöä muihin kuin akuutteihin tarpeisiin harkittaisiin perusteellisesti.

Miten voin vaikuttaa, että saisin tuotteeni mahdollisimman pian?

Tilausten laatu
Tilausasiakkaamme voivat vaikuttaa eniten tarkistamalla tilaukset yksityiskohtaisesti ennen lähettämistä. Jokainen puuttuvat tieto tai mitta aiheuttaa tuotannossamme viivästyksen tilauksen valmistukseen, jolloin alkuperäisiä, sovittuja aikatauluja on haasteellista noudattaa.

Toimitustavat
Tuotteen toimitusaikaan voidaan vaikuttaa eniten valitsemalla nopein toimitustapa. Suosittelemme valitsemaan kuluttaja-asiakkaillemme mahdollisimman nopean toimitustavan, jolloin tuote ei viivästy enempää Postin jakelun takia.

Postipaketteja jaetaan automaatteihin joka päivä, ja niiden toimitusaika on yleisesti 1-3 arkipäivää. Paketteja käsitellään suurimmissa kaupungeissa myös lauantaisin. Pirkanmaan alueen asiakkaat pystyvät myös noutamaan tuotteen suoraan myymälästämme, osoitteesta Pyhäjärvenkatu 5. Olemme avoinna arkisin klo 8-16.

Toimitusaikakyselyt
Toivomme toimitusaikakyselyjä pääasiassa sähköpostitse info@lymed.fi. Emme valitettavasti pysty nopeuttamaan yleistä tuotantojonoa tässä vaiheessa, joskin pyrimme reagoimaan, mikäli tuotetta tarvitaan esimerkiksi aikataulutettuna akuuttia leikkausta varten. Vastaamme sähköposteihin aina niin pian, kuin mahdollista.

Seuraavien tuoteryhmien tilaukset ovat joulukuuhun asti tauolla tuotannostamme

  • Lymed Sport & Lymed Animal

Hyödynnä vakiokokoisia tuotteita

Suosittelemme valmiskokoisten tuotteiden käyttöä niissä puitteissa, missä se on mahdollista. Valmiskokoisia tuotteita löydät lähes kaikista tuoteryhmistämme. Suosittelemme myös valmiskokoisten tuotteiden käyttöä silloin, kun odotetaan mittatilaustuotteiden valmistumista – erityisesti turvotustapauksissa.

Valmiskokoisia Lymed-tuotteita pääset selailemaan helposti verkkokaupastamme: https://kauppa.lymed.fi/collections/lymed-painetuotteet

Solidea-kompressiotuotteita pääsee tarkastelemaan verkkokaupastamme täältä: https://kauppa.lymed.fi/collections/solidea-kompressiotuotteet

 

Valoisampaa tulevaisuutta kohti,

Lymediläiset

<<<  Palaa takaisin uutisiin