Kierrätysprojekti Tansaniassa

Kierrätysprojekti Tansaniassa 2011-2017

Olemme kKierrätysprojekti Tansaniassaeränneet ja kierrättäneet käytettyjä painevaatteita ja muita apuvälineitä Tansanialaisiin, Moshin kaupungissa sijaitseviin sairaaloihin vuosina 2011-2017. Kaikki hyväkuntoiset, myös pienessä korjaustarpeessa olevat tuotteet on otettu vastaan ja viety eteenpäin. Tarvittavien korjauksien jälkeen lähetimme ne Tansaniaan valvottuun jatkokäyttöön. Kierrätysprojekti päättyi vuoden 2017 aikana.

Miksi valitsimme juuri Tansanian kohteeksemme? Paikallisissa olosuhteissa ihmisillä ei ole varaa jatkohoitoihin eikä fysioterapiassa käytettäviä apuvälineitä ole. Erityisesti lasten palovammat ovat yleisiä. Sairaalan henkilökunnalla on ollut suuri tarve saada käyttöönsä uusia työvälineitä.

Olemme toimineet ilmaiseksi, epäpoliittisesti ja sitoutumattomasti yhteistyössä suomalais-tansanialaisen Tanzania Volunteersin kanssa. Luotettava yhteistyökumppanimme Tansaniassa on valvonut, että apu on mennyt ja pysynyt perillä sekä he ovat opastaneet sairaalan henkilökuntaa tuotteiden käytössä.

Lue alta lisää vuosien yhteistyökumppanuudestamme!

 

LYMEDIN KOULUTUSMATKA TANSANIAAN 2012

Syksyllä 2011 aloitettu yhteistyö tansanialaisten sairaaloiden kanssa jatkui hyvän alun jälkeen. Marraskuussa 2012 oli vuorossa Kiboshon ja Mawenzin sairaalat, jonne lähti Lymed-tuotteita ja 500kg kierrätettyjä apuvälineitä sekä kaksi toimintaterapeuttia neljän viikon ajaksi kouluttamaan paikallista henkilökuntaa. Lymed haki kahta tehtävästä kiinnostunutta fysio- tai toimintaterapeuttia ja valituksi tulivat Anna Halttunen sekä Sanna Lius, molemmat toimintaterapeutteja Jyväskylästä. Valitut vapaaehtoiset aloittivat haasteellisen tehtävänsä omien toimiensa ohella tutustumalla sairaalaan toimitettaviin tuotteisiin ja suunnittelemalla tulevaa koulutusta.
Tyttöjen matkasta voi lukea blogista: https://pieniapuonsuuri.blogspot.fi/

Kiitos kaikille apuväline-keräykseemme osallistuneille! Tuotteita on tullut iso määrä mm. tekstiileitä, kenkiä ja erilaisia tukia – jopa pyörätuoleja! Uusista työvälineistä tullaan olemaan todella iloisia. Käytettyjä Lymed-tuotteita ja muita fysio- ja toimintaterapiassa käytettäviä apuvälineitä kannattaa lähettää meille edelleen – kierrätysprojekti jatkuu uusiin kohteisiin ympäri maailmaa!