21/03/2013

Vimpelin Veto 15.8.2011:”Vedolle salainen ase syksyn peleihin”

Ei taida vastustaja arvata, mitä Vedon pelaajien pelipukujen alla syksyllä venyy. Tamperelaisen Lymed Oy:n painealusasut auttavat pelaajaa oman kehon tuntemuksen parantamisessa. Urheilijalle tämä tarkoittaa parempaa tasapainoa ja kehon hallintaa. Asut myös parantavat verenkiertoa ja aineenvaihduntaa eli vaikuttavat suoraan palautumiseen kovassa pelirytmissä.

Vedon pelaajien asut ommellaan yksilöllisesti käsityönä Tampereella. Jokaisen pelaajan erityisvaatimukset ja vammat on otettu asuissa huomioon. Uransa parhaan kauden pelannut Hannu Huuskonen on käyttänyt painealuspaitaa kuukauden päivät. – Paita on jämäköittänyt tuntumaa. Heittoon ja lyöntiin on tullut tukevuutta. Erityisesti lyönti tuntuu lähtevän vaivattomasti, Huuskonen sanoo.

Toimitusjohtaja Teija Toikka kertoo, että asuja on tarkoitus vielä jatkojalostaa Vedon kanssa pesäpalloon sopiviksi. Esimerkiksi syöksyminen ja yksilöllinen heittoliike luovat asuille erityisiä vaatimuksia.

Lymedin paineasuja on ollut jo muidenkin huippujoukkueiden käytössä. Esimerkiksi belgialainen jalkapallon suurseura Anderlecht on käyttänyt asuja. Erityisesti Chelsean ja Real Madridin havittelema superlahjakkuus Romelu Lukaku, 18, on huomannut paineasun edut. – Kun Lukaku puki asun päälle, hän sanoi, että mitä te oikein teitte minulle, toimitusjohtaja Teija Toikka nauraa.

Lukakun testitulokset olivat kuitenkin kiistattomat. Paineasun ansioista Lukakun juoksuasento, kehonhallinta ja tasapaino paranivat merkittävästi. Näiden yhteisvaikutuksena huippunopean pelaajan juoksunopeus kasvoi vielä lisää.

Lymed Oy:n aloitti painevaatteiden kehityksen 1990-luvun alussa puhtaasti lääkinnällisiin tarkoituksiin. Asuja on ensiksi käytetty palovammapotilaiden arpien hoitoon. Oman kehon tuntemusta parantavat puvut ovatkin urheilussa vielä uusi asia. Autististen lasten ja CP-vammaisten kuntoutuksessa tulokset ovat olleet kuitenkin niin vakuuttavia, että voi vain kuvitella millaisia hyötyjä kehonsa tunteva urheilija voi saada aikaan painevaatteiden avulla.

<<<  Palaa takaisin uutisiin