Käyttö- ja pesuohjeet

Käyttö- ja pesuohjeet

Tutustu huolellisesti ohjeisiin ennen painehoidon aloittamista. Jos sinulla on kysyttävää tuotteestasi tai sen käyttötavasta, ota yhteyttä sinua palvelevaan Lymed-mittaajaan.

Tuotteen käyttöajan ja -tarpeen pituuden määrittelee hoidosta vastaava henkilö. Tuotetta voi tarvittaessa käyttää jopa ympärivuorokautisesti, lukuun ottamatta peseytymistä ja ihonhoitoa. Jos tuotteen käytön aikana ilmenee esim. epätavanomaista turvotusta, verenkiertohäiriöitä, ihon rikkoutumista tai muita oireita, ota heti yhteys sinua hoitavaan tahoon.

Oikealla käytöllä voit itse vaikuttaa hoidon onnistumiseen. Jos tuote tuntuu epämiellyttävältä tai vääränkokoiselta, se saattaa olla puettu väärin.

Mikäli tuotteen istuvuuden havaitaan muuttuvan käytön edetessä, suositellaan mittojen tai tuotteen koon tarkistusta. Mittatilaustuotteita voidaan tarvittaessa muokata. Tuotteen tuntuma muuttuu ensimmäisien pesujen aikana kankaan rakenteen asettuessa.

Käyttöohjeet

Pukemisohjeet

Miksi tuotteiden hoitamiseen kannattaa panostaa?

Kestävyys

Lymed-tuotteiden materiaalit ovat kestäviä ja tarkoitettu pitkäaikaiseen käyttöön. Tuotteiden kulumisnopeuteen vaikuttavat mm. tuotteen käyttötarkoitus ja -tiheys, paineen tai kompression voimakkuus, yksilölliset ratkaisut, käyttäjän anatomia, ihon happamuuspitoisuus, ulkoisten tekijöiden hankausvaikutus, muiden apuvälineiden käyttö sekä tuotteen hoito ja pesu. Kulutusalttiissa tuotteissa, kuten esim. sukat ja käsineet, käyttöikä saattaa vaihdella käyttäjien välillä huomattavastikin. Tuote tulee uusia säännöllisin väliajoin tuotteen toimivuuden säilyttämiseksi. Säännöllisessä käytössä olevien Lymed-tuotteiden käyttöikä vaihtelee useimmin muutamasta kuukaudesta jopa vuoteen.

Lymed Oy korvaa vain ohjeen mukaan käytetyn ja tuotteeseen suositellun materiaalin alentuneen käyttölaadun tai sen korjaukseen liittyvät kulut. Tarvittaessa Lymed Oy pidättää itsellään oikeuden korjata virheellinen tuote tai korvata se vastaavalla tuotteella.

Miksi tuotteen hoitaminen on tärkeää?

Huolellisella hoidolla voit itse vaikuttaa tuotteen elinikään. Tuote on hyvä pestä ennen ensimmäistä käyttöä. Materiaalin kuidut asettuvat ensimmäisen pesun yhteydessä.

Tuote tulee pestä jokaisen käyttökerran jälkeen, jotta se säilyttäisi ominaisuutensa ja kestäisi mahdollisimman pitkään. Tämä voi tarkoittaa jopa päivittäistä tuotteen pesua, jolloin pyykinpesua voi joutua suunnittelemaan tavallista enemmän. Käsinpesua ei suositella, koska materiaali ei tällöin puhdistu kunnolla: mm. hiki, tali, ihovoiteet ja deodorantti kerääntyvät vähitellen materiaaliin tuhoten elastaanikuituja. Mikäli tuote joudutaan pesemään käsin, on tärkeää siirtyä koneelliseen pesuun mahdollisimman nopeasti.

Ota huomioon

Tuotteen käyttöikää lyhentää mm. suositellusta poikkeava pesurutiini, huuhtelu- tai valkaisuaineen käyttö, pitkäaikainen altistus auringonvalolle tai säännöllinen käyttö uinnin aikana.

• Älä korjaa tuotteita itse, sillä se saattaa vaikuttaa tuotteen toimivuuteen. Mikäli lähetät tuotteita korjaukseen, tulee niiden olla pestyjä ja kuivia.
• Suojaa tuote toisella vaatekappaleella sen altistuessa ulkopuoliselle rasitukselle.
• Tuotteet sopivat käytettäväksi vesilajeissa: pese tuote heti käytön jälkeen.
• Älä poista tuotteeseen kiinnitettyä vaatemerkkiä. Se sisältää tärkeää tietoa tuotteesta.

Pesuohjeet

• Pesu pesukoneessa 40°C.
• Käytä mietoa pesuainetta, joka ei sisällä entsyymejä, valkaisuaineita, kirkasteita tai vahvoja hajusteita.
• Huuhteluaineen, huuhteluainetta sisältävän pesuaineen ja valkaisuaineen käyttö kielletty.
• Käytä pesupussia ja sulje mahdolliset vetoketjut/tarrat/hakaset pesun ajaksi.
• Ainoastaan riippu-, taso- tai rumpukuivaus alhaisella lämpötilalla. Älä väännä märkänä.
• Pese saman sävyisten kanssa. Värit saattavat haalistua tai luovuttaa pigmenttiä.