Tilauslomakkeet ammattilaisille

TÄRKEÄÄ TIETOA!

Lue ennen tilauslomakkeen täyttämistä

 • PVoimme vastaanottaa tilauksiin liittyviä tietoja ainoastaan kirjallisesti
 • pHuolellisesti täytetyt tilauslomakkeemme ovat lähtökohta turvallisen painehoidon takaamiseksi asiakkaillemme.
 • pVoimme vastaanottaa valmistamiseen ja asiakkaan tunnistamiseen liittyviä tietoja luotettavalla tavalla ainoastaan kirjallisesti.
 • pMe Lymediläiset emme valitettavasti voi täyttää itse tilauslomakkeita hoitovastuullisen puolesta.
 • pHuomioithan, että puhelimitse voimme vastaanottaa vain täysin identtisen uusintatilauksen.
 • pLähetä täytetty tilauslomake sähköpostilla info@lymed.fi tai postitse: Pyhäjärvenkatu 5, 33200 Tampere

Miksi tarvitsemme tilauslomakkeet täydellisesti täytettyinä?

Yksilölliseen käyttöön tarkoitettu lääkinnällinen laite eli painevaate on valmistettava sellaisen kirjallisen määräyksen mukaisesti, jolla painevaatteelle määritellään yksityiskohtaiset ominaisuudet. Lymed vastaa näiden vaatimusten toteutumisesta tuotteessa.

Kirjallisen määräyksen voi antaa henkilö, jolla on tähän kansallisen lainsäädännön mukaiset ammatilliseen pätevyyteen perustuvat valtuudet.

 • Vaatimusten mukaisena kirjallisena määräyksenä toimivat Lymed-tilauslomakkeet. Lymedin toimesta emme voi jälkikäteen muuttaa tai täydentää tätä määräystä.

 • Arjessamme tämä tarkoittaa sitä, että voimme vastaanottaa tilaukset vain täydellisinä, Lymed-tilauslomakkeille täytettynä.

 • Kirjaamme tilaukset saapuneiksi ja siirrämme ne tuotantoon heti, kun olemme saaneet tarvittavat tiedot tilauslomakkeillamme. 

Painevaatteet ovat lääkinnällisiä laitteita

 • Lääkinällisten laitteiden standardin ISO 13485 mukaan Lymed Oy:n valmistamat standardikokoiset painevaatteet luetaan I luokan lääkinnällisiksi laitteiksi ja mittatilaustuotteet yksilölliseen käyttöön valmistetuiksi lääkinnällisiksi laitteiksi.

 • Tästä syystä myös Lymedin toiminnan, laitteiden valmistuksen sekä tietysti itse painevaatteiden on täytettävä niille asetetut vaatimukset.

 • Lymedin toimintaan sovelletaan myös MD-asetusta

Mikä MDR?
26.5.2021 alettiin Euroopan Unionin jäsenmaissa soveltaa MDR (Medical Devices Regulation) asetusta. Asetus koskee kaikkia lääkinnällisten laitteiden valmistajia. Asetuksen tavoitteena on yhtenäistää EU-tason sääntelyä ja samalla parantaa potilasturvallisuutta. Asetus on luotu lääkinnällisiä laitteita käyttävien tahojen turvaksi. Fimea valvoo lääkinnällisten laitteiden vaatimustenmukaisuutta ja alan toimijoita Suomessa. Lisätietoja: https://www.fimea.fi/laakinnalliset_laitteet

 

Huom! Lomakkeiden sähköinen täyttö onnistuu vain lataamalla lomakkeet omalle koneelle. Sähköinen täyttö ei onnistu selaimessa.

Tilaamisella hyväksyt henkilötietojen luovuttamisen Lymedille tuotteiden valmistustarkoituksia varten.

Mittatilaustuotteen tilaaminen edellyttää tuote- ja mittausosaamista sekä tilaajan täytyy olla terveydenhuollon ammattihenkilö.

Tarvitsetko apua tilauslomakkeen täyttämiseen?

Aloita katsomalla ohjevideo tilauslomakkeen täyttämisestä