20/01/2014

Vuoden laatuinnovaatio 2013-palkinto Lymed Oy:lle!

Quality_innovationTamperelaisen Lymed Oy:n LYMED Sense -tukivaatteet voittivat Laatukeskus Excellence Finlandin järjestämän Vuoden Laatuinnovaatio 2013-kilpailun pienten ja keskisuurten yrityksien kategorian. Lymed Oy:n käsityönä valmistamia lääkinnällisteknisiä tukivaatteita käytetään aistituntemusten vahvistamiseksi urheilijoilla ja eläimillä. Kriteereinä Vuoden Laatuinnovaatio-kilpailussa olivat suuri innovatiivisuusaste sekä ehdoton laadukkuus.

Vuoden laatuinnovaatio-kilpailusta on seitsemän vuoden jälkeen kehittynyt kansainvälisesti erittäin arvostettu kilpailu ja se jaettiin tällä kertaa Tukholmassa. Ruotsin parlamentin puhemies Per Westerberg ojensi Lymed Oy:lle Suomen Tasavallan Presidentti Sauli Niinistön kunniakirjat 20.1.2014. Kilpailun tavoitteena on lisätä innovaatioiden tunnettuutta ja kannustaa kansainväliseen yhteistyöhön innovaatiotoiminnassa. Vuoden laatuinnovaatio-kilpailu käydään kuudessa eri maassa (Latvia, Ruotsi, Suomi, Tšekin tasavalta, Unkari ja Viro). Laatukeskus Excellence Finlandin järjestämän Vuoden laatuinnovaatio-kilpailun aikaisempia voittajia ovat mm. Metsä Fiber Oy, Ruukki Metals Oy, Digia Oy ja Rovio Entertainment Oy.

”Saamamme Vuoden laatuinnovaatio-palkinto on huikea tunnustus päivittäiselle työllemme, jota teemme ihmisten ja eläinten elämänlaadun parantamiseksi. Otamme tämän kannustuksena ja kunnianosoituksena suomalaiselle tekstiiliteollisuudelle sekä osaamisellemme.” kertoo toimitusjohtaja Teija Toikka.

Lymed Oy:n innovaatiokyvystä kertoo se, että Sense-mallistojen kautta pystytään vaikuttamaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin luoden mahdollisuuden lääkityksien sekä niiden sivuoireiden vähentämiseen sensorisen integraation häiriötapauksissa. Kroonisten kiputilojen (CRPS) hoito Lymed Sense-mallistolla edesauttaa ihmisen yhteiskunnallista toimintakykyä ja tukee toimintakykyä päivittäisessä elämässä. Lymed Sense Animal-tuotteita käytetään vastaavan tapaisissa käytöshäiriössä eläimillä. Lymed Sense Sport-tuotteiden yksi keskeinen kehitysryhmä ovat paraurheilijat, joille pystytään tarjoamaan yksilöllisen Sense-malliston kautta myös mahdollisuus hyödyntää painehoidon positiivisia vaikutuksia ja parantaa heidän elämän laatuaan.

Lymed Sense Sport ja Animal tuoteryhmät ovat kehitetty toisilta tutkimusalueilta saatujen hyvien tutkimustulosten vuoksi. Aikaisemmin ei ole keksitty yhdistää sensorisen integraation aktivointia yksilöllisen painehoidon avulla juuri näille käyttöalueille. Aistiherkkyysaiheen ajankohtaisuuden takia Lymed Oy aloitti heti aiheen jalostamisen painehoitoon soveltuvaksi ja sen käytännön kartoittamisen. Lymed Oy on alkuajatuksesta lähtien ennakkoluulottomasti alkanut etsimään ja yhdistämään painehoidon tarjoamia mahdollisuuksia.

<<<  Palaa takaisin uutisiin