24/03/2014

Red Dot-muotoilupalkinto Lymediin!

Lymed Sport™, tuore Red Dot Award 2014: Product Design-voittaja, sai korkea-arvoisen muotoilupalkinnon.

Lymed vakuutti 40-jäsenisen Red Dot Award-asiantuntijapaneelin järkkymättömällä Lymed Sport™-tuotteiden laadullaan. Tämän vuotisessa kilpailussa paneeli arvioi 4,815 osallistuvaa tuotetta 53 maasta. Vain tuotteet, jotka valloittivat paneelin muotoilullaan ja vahvalla innovaatiollaan, palkittiin. Lymed Sport™-tuotteet saivat ansaitusti halutun Red Dot-laatumerkin.

Heinäkuun 7. päivä juhlitaan laatumerkin voittajia perinteisessä Red Dot-gaalassa Essenissä. Yli 1,200 vierasta maailman eri kolkista kokoontuu juhlimaan voittajia. Juhlinnan ohessa Essenin Red Dot-muotoilumuseossa avataan voittajien näyttely, jossa Lymed Sport™-vaate on yleisön nähtävillä seuraavat neljä viikkoa ennen pysyväisnäyttelyyn siirtymistä.

Peter Zec, professori ja Red Dotin perustaja sekä toimitusjohtaja, kuvailee voittajien valintaprosessia haastavaksi. ”40-jäseninen asiantuntijapaneelimme arvioi kunkin tuotteen erittäin tarkasti.  Jokainen tuote 53 maasta arvioidaan myös kulttuurisella viitekehyksellä. Vain ja ainoastaan parhaat tuotteet saavat paneelin myöntämän muotoilupalkinnon. Tämä näkyy varsinkin kilpailuun hyväksyttyjen tuotteiden prosentuaalisessa määrässä, joka on pienin verrattuna kaikkiin muihin kansainvälisiin muotoilukilpailuihin. Sen takia voittajat saavat olla ylpeitä tuotoksistaan. Heidän tuotteensa ovat erottuneet joukosta ja läpäisseet kriittisen asiantuntijapaneelin tarkastelun. Voittajien juhlassa tuotteet tulevat saamaan ansaitsemansa kansainvälisen huomion.”

”Odotamme Red Dot-palkintojuhlaa sekä erittäin innoissamme että kovin jännittyneenä! Se on varmasti unohtumaton kokemus meille kaikille.” paljastaa Lymed Oy:n toimitusjohtaja Teija Toikka.

Palkitut tuotteet esillä Essenin Red Dot-muotoilumuseossa

Red Dot-muotoilumuseossa Essenissä on maailman laajin nykymuotoilun kokoelma, joka kattaa tilana 4,000 neliömetriä ja sisältää 2,000 näyttelyä. Vuoden 2014 Red Dot Product Design-voittajat esitellään heille tehdyssä erikoisnäyttelyssä, joka on avoinna heinäkuun 8. päivästä elokuun 3. päivään. Koska muotoilumuseo kannustaa tutustumaan tuotteisiin, ne ovat kosketeltavissa ja testattavissa niille varatussa ”Design on Stage”-erikoistilassa. Näin ollen jokainen näyttelyyn tutustuja saa itse todeta Lymed Sport™-tuotteen muotoilun ja laadun.

”Museotunnettavuutemme laajeni yhdessä yössä Vapriikin Innovaationäyttelystä Red Dot-muotoilumuseoon Essenissä!” hihkuu Teija Toikka, toimitusjohtaja, innoissaan. ”Meillä on erityisen ammattitaitoinen ja hyvä tiimi, jonka yhteistyö on saumatonta.”


Red Dot-muotoilupalkinto

Red Dot-muotoilukilpailu on kansainvälisesti tunnustettu ja arvostettu, jonka palkinto on tunnettu ympäri maailman. Red Dot-muotoilupalkinto on yksi maailman halutuimmista laatumerkinnöistä.

”Tämä on merkittävä tunnustus meille ja meidän tuotekehityksellemme. On mahtavaa, että ensisijaisesti lääkinnälliseksi tukivaatteeksi miellettävä vaate tunnustetaan myös visuaalisena muotoilutuotteena.” sanoo Erkka Heinä, Lymed Sportin tuotekehityspäällikkö.

Tukeakseen erityyppisiä muotoilutuotteita, Red Dot-muotoilupalkinto jaetaan kolmeen alakategoriaan – tuotemuotoiluun, kommunikaatiomuotoiluun sekä muotoilukonseptiin.

Koko Lymed heitti kannat kattoon ja juhlii jälleen uutta, upeaa saavutustaan!

Lisätietoa:  www.red-dot.de/press

<<<  Palaa takaisin uutisiin