21/05/2015

Lymed ja ainutlaatuinen luontokartoituskoiraprojekti!

Suomessa koulutetaan tällä hetkellä maailman ensimmäisiä luontokartoituskoiria. Luontokartoituskoirat ovat hyvä mahdollisuus vaikeasti havaittavien lajien etsimiseen ja ne tuovat arvokasta tietoa lajien suojeluun sekä niiden elinympäristön hoitoon. Koirien koulutukseen keskittyvä yritys KaEr Oy, yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa, on kouluttanut koiria etsimään liito-oravien piiloja ja niiden reviirejä. Toimintaa on tarkoitus laajentaa myöhemmin ainakin myös lepakoihin ja pikkuapolloperhosiin.

Lymed on mukana tukemassa hajukoira Nessan työskentelyä painevaatteen avulla. Puvun tarkoitus on hillitä Nessan liiallista innostumista metsässä touhutessa ja auttaa näin Nessaa keskittymään työhönsä entistä paremmin.

Nessa and Lymed from WEBDOG on Vimeo.

<<<  Palaa takaisin uutisiin