27/05/2015

Lymed tukemassa CP-vammaisen Ollin vuorenvalloitusta

CP-vammainen seikkailja Olli Salpakoski lähtee kesällä valloittamaan Turkin korkeinta vuorta, Mount Araratia (5137m), tarkoituksenaan kerätä varoja Keski-Aasian vammaisten naisten järjestöille. Matka toteutetaan yhteistyössä Kynnys Ry:n ja Kapua:n kanssa. Aktiivinen Olli on aikaisemmin kiivennyt Mt. Blancin huipulle, melonut Lofooteilla, pyöräillyt Gotlannissa sekä voittanut kädenväännön SM-kultaa. Ollin matkasta tehdään dokumenttielokuvaa, jossa seurataan hankkeen edistymistä, varainkeruuta, valmistautumista ja itse kiipeilyn onnistumista.

nsifiilis oli erittäin positiivinen ja Ollin kävelyasentoon saatiin välitön muutos.[/caption]

Lymed ja Olli päättivät aloittaa yhteistyön varmistaakseen Ollille täydet mahdollisuudet seikkailun toteutumiseen. Ollin CP-vamma vaikuttaa hänen aktiivisuutensa laatuun sekä päivittäiseen tekemiseen. Yhdessä Lymed ja Olli lähtivät suunnittelemaan tukivaatteita, jotka vastaisivat hänen tarpeitaan. Suunnittelun lopputuloksena Lymed on tehnyt Ollille paidan ja housut, joiden avulla voidaan tukea Ollin harjoittelua sekä itse varsinaista kiipeämistä. Lymed-tukivaatteiden avulla voidaan merkittävästi nostaa Ollin mahdollisuuksia päästä huipulle. Ollin housuihin on suunniteltu erityisiä lisätukia korjaamaan kehon symmetriaa ja virheasentoja. Virheasentojen ja symmetrian korjaaminen liikeradoissa tarkoittaa pienempää suoriterasitusta Ollin keholle ja helpottaa palautumista kiipeilyn edetessä. Lymedin tukivaatteilla on myös tarkoitus lieventää Ollin jalkojen leposärkyä ja turvotusta. Tämän lisäksi Ollille tehtiin Lymedissä myös liikeanalyysi ennen puvun käyttöä sekä puvun pukemisen jälkeen. Liikeanalyysin avulla voidaan seurata puvun tuomaa muutosta Ollin luontaisen liikkeen laatuun harjoittelun edetessä ja sitä mukaa säätää vaatteiden painetasoja sekä lisätukia. Lymed odottaa innolla seikkailija-Ollin matkaraportteja sekä projektin etenemistä!

Ollin matkaa voi seurata Facebookin ryhmästä täältä!
#ollinmessii

<<<  Palaa takaisin uutisiin