21/04/2020

Lymed aloittanut kasvomaskien valmistuksen Tampereella

Lymed Oy, lääkinnällisten painevaatteiden valmistaja, on perustettu syyskuussa vuonna 1993 Tampereen historiallisten punatiilitalojen suojissa. Jo ensiaskeleistaan lähtien Lymed Oy on tunnettu maailmalla alansa edelläkävijänä sekä laadukkaiden painevaatteiden kehittäjänä. Lymed Oy:n oma valmistus keskittyy turvotuksen, arpien ja kivun hoitoon sekä neurologiseen terapiaan, urheiluun ja hyvinvointiin. Lymed on nyt lisännyt valmistuskapasiteettiaan vastaten omalta osaltaan julkisen terveydenhoidon kasvomaskitarpeisiin.

Lymed Oy haluaa olla osa ratkaisua ja on aloittanut kankaisten maskien valmistuksen 21.4.2020 pandemian edetessä. Paikallisen valmistuksen katsotaan parantavan korkeamman suojaustason suojainten riittävyyttä terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön tilanteen kehittyessä.

Lymed-kasvomaskien valmistus tapahtuu yhteistyössä Tredun kanssa – opiskelijoista tyhjentynyt Tredun ammattiopiston Sammonkadun toimipiste palvelee maskien valmistustilana. Nopea yhteistyön aloittaminen oli tärkeä tekijä tuotannon ripeässä käynnistämisessä.

Katso, kuinka kasvomaskimme valmistetaan:

 

Lymed Oy:n valmistamat kasvomaskit valmistetaan Tampereella, EU-säädökset täyttävistä materiaaleista, eivätkä sisällä kumia tai luonnonkuituja. Lymed Oy:n valmistama kasvomaski on uudelleenkäytettävä ja -pestävä, kaksikerroksinen kangasmaski muotoiltavalla nenävahvikkeella.

Kasvomaskeissa on käytetty hengittäviä, synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sido itseensä kosteutta. Näillä ominaisuuksilla luodaan epäsuotuisampi kasvuympäristö kosteudesta pitäville mikrobeille, verrattuna yleisesti käytettyihin luonnonkuituihin. Maskin suunnittelussa on otettu huomioon pestävyys, kestävyys sekä käytettävyys.

Otamme terveydenhuollon tarjouspyyntöjä vastaan sähköisellä tarjouspyyntölomakkeella. Terveydenhuollon tarjouspyyntölomakkeen löydät tästä linkistä. Palvelemme ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisia, mutta tulemme myymään kasvomaskia myös kuluttajille verkkokauppamme kautta. Tiedotamme tämän ajankohdasta erikseen.

Lymed Oy:n oma lääkinnällisten painevaatteiden tuotanto jatkuu normaalisti toimitiloissamme Tampereen Hämeenpuistossa. Lääkinnällisten paine- ja kompressiovaatteiden tarve ei ole heikentynyt pandemian aikana.

***

Kasvomaskin tarkoitus on estää tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä puhuessa, ulos hengitettäessä tai yskiessä. Valmistamamme tuote ei ole lääkinnällisten laitteiden asetuksen tarkoittama kirurginen suu-nenäsuojus tai henkilönsuojainasetuksen tarkoittama hengityksensuojain. Tuotteessa ei ole CE-merkintää.

Kankaiset kasvomaskit eivät täytä terveydenhuollon laatuvaatimuksia eivätkä anna suojaa koronavirusta vastaan, mutta viranomaisten mukaan kangasmaskin käyttäjä saattaa itse ehkäistä koronaviruksen levittämistä.

Kehotamme seuraamaan Suomen viranomaistahojen julkaisuja kasvomaskeihin liittyen.

Lue lisää:

Lymed-kasvomaskit verkkokaupassamme
Terveydenhuolto: Lymed-kasvomaskien tarjouspyyntölomake
Lisätietoa Lymed-kasvomaskien käytöstä ja huollosta
https://www.finishfire.fi/korona/
https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/itse-tehty-maski-ei-suojaa-koronavirukselta-hengityksensuojainten-pitaa-olla-turvallisia-ja-taata-riittava-suoja

<<<  Palaa takaisin uutisiin