Lymed-kasvomaskit

Lymed-kasvomaskit

Nyt saatavilla kaksi mallia: kasvomaski kiinteällä nauhakiinnityksellä sekä kasvomaski korvalenkeillä!

Lymed Oy:n valmistamat kasvomaskit ovat uudelleenkäytettäviä ja pestäviä. Lymed-kasvomaski on kaksikerroksinen kangasmaski muotoiltavalla nenävahvikkeella. Maski estää tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä puhuessa, ulos hengitettäessä tai yskiessä.

Lymed Oy:n kasvomaskeja valmistetaan sekä Tampereella että Virossa, EU-säädökset täyttävistä materiaaleista. Kasvomaskeissa on käytetty hengittäviä, synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sido itseensä kosteutta eivätkä sisällä kumia. Näillä ominaisuuksilla, verrattuna luonnonkuituihin, luodaan epäsuotuisampi kasvuympäristö kosteudesta pitäville mikrobeille. Maskin suunnittelussa on otettu huomioon pestävyys, kestävyys sekä käytettävyys.

Käyttö THL:n, TTL:n tai työnantajan ohjeiden mukaisesti. Ei lääkinnälliseen tai kliiniseen käyttöön. Tuote ei ole asetusten mukainen henkilösuojain. Tuotteessa ei ole CE-merkkiä. Pesu ennen käyttöönottoa suositeltavaa. Tuote on hygieniatuote, eikä sillä ole palautusoikeutta.

 

SUODATTAVUUS

Turvallisuus- ja kemikaaliviraston teettämässä kansanmaskitutkimuksessa Lymed-maskin varsinainen suodatusteho osoittautui korkeaksi. Kansanmaskeja koskevan esistardardin mukaisessa testissä mitattiin 3µm partikkeleiden suodatustehokkuutta sekä hengitysvastusta. Suodatusteho testin hiukkasille oli Lymed-maskilla lähes 40% hengitysvastuksen pysyessä kuitenkin hyvin matalana

 

LYMED-KASVOMASKIN OMINAISUUDET

 • 2-kerrosrakenne: sisäpuolella kuitukangas ja pinnassa ohut, kestävä pintakangas.
 • Sisäpuolen kuitukankaan väri on valkoinen.
 • Kaksi mallia
  • Kiinnitysnauhallinen malli: ylempi nauha on kiinteä ja alempi solmittava. Erittäin mukava pitkäaikaisessa käytössä!
  • Korvalenkillinen malli
 • Alumiininen, muotoiltava nenävahvike (ei ihokosketusta)

MATERIAALIT:

 • Täyssynteettiset kankaat: 100% PP, 100% PES tai 100% PET. Valmistusmaat: Italia/ Saksa/ Ruotsi
 • Nauha: 81% PA, 19% EL. Valmistusmaa: Itävalta
 • Nenävahvike: alumiini, ei ihoa vasten. Valmistusmaa: Suomi
 • Pakkaus: läpinäkyvä PE-LD, uudelleensuljettava
 • Tuote ei sisällä kumia eikä puuvillaa

Lymed-kasvomaski sopii aikuisille ja vanhemmille lapsille. Maskin ei kuulu peittää korvia.

Kiinnitysnauhallinen malli istuu erittäin mukavasti säätämättä 53–65 cm kokoisille päänympäryksille hyvin joustavien nauhojensa takia. Pienet päänympärykset: solmi ylempää kiinteää säätönauhaa pienemmäksi niin, että maski istuu hyvin. Maskin mitat*:

 • Maski: leveys 20 cm, korkeus 8 cm (maskin haitarin korkeus täysin avattuna 20 cm)
 • Säätönauhat: kiinteä säätönauha 31 cm, alempien säätönauhojen pituus 39 cm per nauha

Korvalenkillinen malli istuu mukavasti 55–65 cm kokoisille päänympäryksille hyvin joustavien korvalenkkiensä takia. Voit tarvittaessa solmia korvalenkkejä pienemmäksi niin, että maski istuu hyvin. Maskin mitat*:

 • Maski: leveys n. 20 cm, korkeus n. 8 cm (maskin haitarin korkeus täysin avattuna n. 20 cm)
 • Korvalenkit: kokonaispituus n. 16 cm

*Tuote tehdään käsityönä. Mitoissa voi olla 0,2-0,6cm vaihtelu.

KÄYTTÖOHJEET

Miksi käyttää kangasmaskia?
Virus siirtyy pisaroiden ja lähikontaktin kautta. Tällä hetkellä suuri osa COVID-19-tartunnan saaneista on oireettomia kantajia. Kasvomaski muodostaa ensimmäisen suojakerroksen pisaratartuntaa vastaan: se ei suodata COVID-19-viruspartikkeleita, mutta hillitsee pisarapohjaista leviämistä. Maskit estävät tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä puhuessa, ulos hengitettäessä tai yskiessä. Maski ei ole henkilösuojain. Kehotamme seuraamaan Suomen viranomaistahojen julkaisuja kasvomaskeihin liittyen.

Paras keino suojautua koronavirusta vastaan on kuitenkin pysyä kotona, pitää ainakin 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja pestä kädet vedellä ja saippualla tai puhdistaa ne alkoholipitoisella käsihuuhteella.

Mitä pitää ottaa huomioon kasvomaskia käyttäessä?
Kangas kasvojen ja ulkoilman välissä lisää hengitysvastusta. Vakavasta astmasta tai muusta hengityksen vajaatoiminnasta kärsivän tulee keskustella ensisijaisesti lääkärin kanssa soveltuvista suojautumisvaihtoehdoista. Älä käytä maskia, jos sinun on haastavaa hengittää sen kanssa.

Maskin pukeminen ja säilyttäminen
Säilytä puhdasta, kuivaa maskia esimerkiksi nimetyssä muovipussissa, erillään muista tavaroista. Pue puhdas maski vain puhtain käsin. Aseta maski erittäin tiiviisti nenän ja suun ympärille niin, että hengitysilma suodattuu maskin läpi eikä virtaa maskin sivujen kautta ohi.

Pidä maski puhtaana, älä kosketa maskia käytön aikana. Maskin koskettelu lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä. Käytön aikana maskia ei saa siirrellä kaulalle ja takaisin kasvoille mistään syystä (esim. juomisen, syömisen tai tupakoinnin takia). Pidä huolta hygieniasta maskin vaihdon yhteydessä.

Maskin riisuminen ja puhdistus
Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin ja laita maski suoraan pesukoneeseen tai sille nimettyyn muovipussiin. Säilytä käytettyä, pesemätöntä tuotetta pois muiden ulottuvilta esimerkiksi erillisessä, nimetyssä muovipussissa. Älä käytä samaa muovipussia puhtaan ja likaisen maskin säilyttämiseen. Pese kädet ja pese maski joka käytön jälkeen. Huomioi, että käytetyssä tuotteessa saattaa olla tartuntariski.

 

PESU:

 • Pesukoneessa normaaleilla pesuohjelmilla (max pesulämpötila 90°C)
 • Käytä pesupussia
 • Voidaan puhdistaa kattilassa liottamalla, yhdessä pesuaineen kanssa, veden lämpötilan pysyessä alle 90°C
 • Pesu ennen käyttöönottoa on suositeltavaa
 • THL:n pesuohjeet maskeille löydät täältä

Kehotamme seuraamaan Suomen viranomaistahojen julkaisuja kasvomaskeihin liittyen. Lue lisää:
https://www.finishfire.fi/korona/
https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/itse-tehty-maski-ei-suojaa-koronavirukselta-hengityksensuojainten-pitaa-olla-turvallisia-ja-taata-riittava-suoja

Verkkokauppa