fbpx

Lymed-kasvomaskit

Lymed Oy:n valmistama kasvomaski on uudelleenkäytettävä ja pestävä, kaksikerroksinen kangasmaski muotoiltavalla nenävahvikkeella. Maski estää tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä puhuessa, ulos hengitettäessä tai yskiessä.

Lymed Oy:n valmistamat kasvomaskit valmistetaan Tampereella, EU-säädökset täyttävistä materiaaleista, eivätkä sisällä kumia. Kasvomaskeissa on käytetty hengittäviä, synteettisiä materiaaleja, jotka eivät sido itseensä kosteutta. Näillä ominaisuuksilla, verrattuna luonnonkuituihin, luodaan epäsuotuisampi kasvuympäristö kosteudesta pitäville mikrobeille. Maskin suunnittelussa on otettu huomioon pestävyys, kestävyys sekä käytettävyys.

Käyttö THL:n, TTL:n tai työnantajan ohjeiden mukaisesti. Ei lääkinnälliseen tai kliiniseen käyttöön. Tuote ei ole asetusten mukainen henkilösuojain. Tuotteessa ei ole CE-merkkiä. Pesu ennen käyttöönottoa suositeltavaa. Tuote on hygieniatuote, eikä sillä ole palautusoikeutta.

Katso kuinka kasvomaskimme valmistetaan:

 

LYMED-KASVOMASKIN OMINAISUUDET

  • 2-kerrosrakenne: sisäpuolella kuitukangas ja pinnassa ohut, kestävä pintakangas
  • Istuvuussäätö kiinnitysnauhoilla : ylempi kiinteä ja alempi solmittava
  • Alumiininen, muotoiltava nenävahvike (ei ihokosketusta)
  • Väri: useita

 

Kankaat: 100% polyesteri Valmistusmaa Saksa/Italia
Nauha: 81% polyamidi ja 19% EL Valmistusmaa Itävalta
Nenävahvike: Alumiini Valmistusmaa Suomi
  Tuote ei sisällä kumia.  
     
Pesu: enint. 90°C  
Pakkauskoko: 5 kpl/pss  
Valmistaja: Lymed Oy, Tampere  

KÄYTTÖOHJEET

Miksi käyttää kangasmaskia?
Virus siirtyy pisaroiden ja lähikontaktin kautta. Tällä hetkellä suuri osa COVID-19-tartunnan saaneista on oireettomia kantajia. Kasvomaski muodostaa ensimmäisen suojakerroksen pisaratartuntaa vastaan: se ei suodata COVID-19-viruspartikkeleita, mutta hillitsee pisarapohjaista leviämistä. Maskit estävät tartuntaa aiheuttavien pisaroiden leviämistä puhuessa, ulos hengitettäessä tai yskiessä. Maski ei ole henkilösuojain. Kehotamme seuraamaan Suomen viranomaistahojen julkaisuja kasvomaskeihin liittyen.

Paras keino suojautua koronavirusta vastaan on kuitenkin pysyä kotona, pitää ainakin 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja pestä kädet vedellä ja saippualla tai puhdistaa ne alkoholipitoisella käsihuuhteella.

Mitä pitää ottaa huomioon kasvomaskia käyttäessä?
Kangas kasvojen ja ulkoilman välissä lisää hengitysvastusta. Vakavasta astmasta tai muusta hengityksen vajaatoiminnasta kärsivän tulee keskustella ensisijaisesti lääkärin kanssa soveltuvista suojautumisvaihtoehdoista. Älä käytä maskia, jos sinun on haastavaa hengittää sen kanssa.

Maskin pukeminen ja säilyttäminen
Säilytä puhdasta, kuivaa maskia esimerkiksi nimetyssä muovipussissa, erillään muista tavaroista. Pue puhdas maski vain puhtain käsin. Aseta maski erittäin tiiviisti nenän ja suun ympärille niin, että hengitysilma suodattuu maskin läpi eikä virtaa maskin sivujen kautta ohi.

Pidä maski puhtaana, älä kosketa maskia käytön aikana. Maskin koskettelu lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä. Käytön aikana maskia ei saa siirrellä kaulalle ja takaisin kasvoille mistään syystä (esim. juomisen, syömisen tai tupakoinnin takia). Pidä huolta hygieniasta maskin vaihdon yhteydessä.

Maskin riisuminen ja puhdistus
Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin ja laita maski suoraan pesukoneeseen tai sille nimettyyn muovipussiin. Säilytä käytettyä, pesemätöntä tuotetta pois muiden ulottuvilta esimerkiksi erillisessä, nimetyssä muovipussissa. Älä käytä samaa muovipussia puhtaan ja likaisen maskin säilyttämiseen. Pese kädet ja pese maski joka käytön jälkeen. Huomioi, että käytetyssä tuotteessa saattaa olla tartuntariski. Maski on pestävä 90 asteessa.

Kehotamme seuraamaan Suomen viranomaistahojen julkaisuja kasvomaskeihin liittyen. Lue lisää:
https://www.finishfire.fi/korona/
https://tukes.fi/artikkeli/-/asset_publisher/itse-tehty-maski-ei-suojaa-koronavirukselta-hengityksensuojainten-pitaa-olla-turvallisia-ja-taata-riittava-suoja